Thursday, May 10, 2012

40 dagen (bijna) zonder geld

Photo-copy-Ann van mijn favoriete Foodblog heeft ons allemaal een beetje uitgedaagd om mee te stappen in haar uitdaging om 40 dagen te koken met heel weinig budget.

Elza-d ging de uitdaging ook al aan en ging aan de slag met het onkruid uit haar tuin ...

Een uitdaging vind ik altijd tof !
Dus bij deze mijn bijdrage om een goedkoop
(en liefst gezond) gerechtje te maken met zo weinig mogelijk budget.



ok, de foto is ne foto van een foto uit een tijdschrift,
ahja, want mijn gerechtje maakte ik ergens vorige week


(jahoor, ik schrijf ook al jaren mijn weekmenu op - iets simpeler weliswaar dan hier, maar een leuke
bron van informatie en heerlijk terugblikken op leuke momenten in de keuken.)


Tomates farcies végétariennes
(klinkt al goed hé zo in 't frans)

Nodig ?
Ok ... nen hof en wat groene vingers (of in mijn geval een wederhelft die graag tuiniert)
6 tomaten (zelf gekweekte zou de max zijn, maar daar is't nu nog te vroeg voor en geef toe, daar moet ge al een flinke serre voor hebben) - topje d'eraf, uithollen en het vruchtvlees samen met onderstaande ingrediënten in een mengkom kieperen.
2 knoflooktenen
2 sjalotten


 
2 takken rozemarijn (die tiert hier welig)



1 grote bussel platte peterselie (zijn we naarstig aan het kweken en willen kost wat kost de slakken buiten ons kruidenperkje houden dmv een koperen gaas, dit effenkens terzijde)





2 bussels basilicum (ok, hier kocht ik er in de supermarkt want mijn
zaaisel staat nog in de kinderschoenen) We laten niets verloren gaan en gebruiken zowel blaadjes als steeltjes.



2 sl pijnboompitten (in den Aldi is dat niet duur en ge hebt er ook geen kilo's van nodig natuurlijk) - laat ze maar effe mooi bruinen in de pan en zet aan de kant.

Als ge totnogtoe al alles uit uwen hof hebt kunnen oogsten, dan kunt ge in de kosten komen door wat fancy Panko erin te smijten of ge kunt voortdoen in
de elan waarin ge bezig zijt en een oude droge boterham vermalen tot chapelure waarvan ge ongeveer 2 flinke soeplepels nodig hebt.



Olijfolie hebben wel allemaal in huis - dus daar doet ge een scheut van bij in uw mengsel
Plus uiteraard zout en peper naar smaak.



Ge moogt die mengkom nu te lijf gaan met uwen staafmixer tot ge een papke krijgt dat er eigenlijk niet echt smakelijk uitziet (ik sneed vooraf wel
de ui, look en kruiden wat kleiner). 
Meng de geroosterde pijnboompitten eronder en vul de tomaten met het
mengsel.

40 min in een ovenschotel met een bodempje olijfolie op
een 200 °

Lekker en Smaakvol !

(Ik serveerde er nieuwe patatjes bij met een spekjasje rond en een beetje verse tijm en een gebakken varkenshaasje maar ssssst hé )


Wie gaat de uitdaging ook aan ?


Translation :

Photo-copy-Ann challenged us to cook with a very low budget for the next 40 days.  This is my contribution to this challenge.
If you feel like joining ... please do !



8 comments:

Photo-copy said...

Super! Ik ga morgen een link naar hier zetten!

JoChapeau said...

Fantastisch uitgelegd, uw tomates farcies ! Amaai, als mijn moeder dit vroeger op tafel zette (wel de gehakt-versie), had ze altijd te kort ! Dit was echt een feestgerecht voor ons als kind !

Trudis said...

Ja, ik doe ook mee op mijn recepten blog waar ik zowiezo altijd voor een klein budget kook :-)

OCTOPOES said...

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

rozemie said...

heerlijk ! vooral die patatjes met spekjes rond. Super idee!

Decreazusjes said...

Het water komt me in de mond, zo heerlijk ziet het er uit!

Lucie Tales said...

Miam des tomates farcies!!! ;-)

A garden just outside Venice said...

At first I thought you had gone completely "orange", LOL!
xxx